Het gaat goed met orka Morgan

Het gaat goed met orka Morgan die nu een dag of tien ‘logeert’ in het Dolfinarium in Harderwijk. De dierenartsen en verzorgers zijn optimistisch over zijn vooruitgang: hij is in een week tijd twintig kilo aangekomen. Maar ze blijven nog even terughoudend, want Morgan is nog steeds verzwakt en zijn boekwaardes zijn nog niet wat ze zijn moeten. De orka werd woensdag 23 juni in de Waddenzee gevangen en naar het Dolfinarium gebracht.

 

Het was zo verzwakt dat het heel langzaam rondzwom. Waarschijnlijk was het jonge dier de groep waarin hij leefde, kwijtgeraakt. Het dier blijft nog drie tot zes maanden in het Dolfinarium voor het terugkan naar zee. Het dier blijft nog drie tot zes maanden in het Dolfinarium voor het terugkan naar zee. Een orka in Nederlandse wateren is bijzonder. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1947. In 1963 spoelde een dode orka aan op het strand van Noordwijk. Morgan blijft nog drie tot zes maanden in het Dolfinarium voor het terugkan naar zee. Hij eet zo’n 25 kilo vis per dag en weegt zo’n 450 kilo, maar moet nog zeker 180 kilo aankomen. Ook al gaat het beter met hem: het Dolfinarium vindt het veiliger om het publiek voorlopig uit de buurt te houden.

Lees ook:Orka Morgan heeft Dolfinarium verlaten
Lees ook:Koudegolf op komst
Lees ook:Commotie over Dolfinarium Harderwijk na uitzending Rambam
Lees ook:Ouwehands Dierenpark rouwt om dood ijsbeertje
Lees ook:Walvis gespot voor kust bij Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>