Commotie over Dolfinarium Harderwijk na uitzending Rambam

downloadHet Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Het ging in 1965 open voor het publiek en gaf een ware boost aan het ingeslapen Hanzestadje aan het Veluwemeer.  Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren vindt dat het verbod op het gebruik van dieren in circussen ook moet gelden voor het Dolfinarium. Ze heeft een Kamerdebat aangevraagd naar aanleiding van een uitzending van Rambam.

Het VARA-tv-programma concludeert dat het Dolfinarium ‘geen dierentuin, maar een circus’ is. Het Dolfinarium bestrijdt dat en schreef op Facebook dat het trainen van dieren niet gelijk staat aan circusaanpak. ‘Net zo min als dressuur in de paardensport een circusactiviteit is’. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat daarin mee en stelt dat bij een circus wordt gereisd, iets dat voor dieren extra belastend kan zijn. Veel dierentuinen maken van het voederen van dolfijnen ware shows die erg geliefd zijn bij het publiek.

Lees ook:Vogelgriep bij pluimveebedrijf Oudewater
Lees ook:Avifauna dicht vanwege vogelgriep
Lees ook:Vogelgriep in Deurne (Noord-Brabant) ontdekt
Lees ook:Gif in mosselen en oesters uit een deel van de Oosterschelde
Lees ook:Vogelgriep in Leusden vastgesteld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Commotie over Dolfinarium Harderwijk na uitzending Rambam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>