Orka Morgan heeft Dolfinarium verlaten

Orka Morgan is onderweg naar haar nieuwe onderkomen in Loro Parque op Tenerife. Vanmorgen half tien is het gigantische zeezoogdier onder politiebegeleiding vertrokken bij het Dolfinarium in Harderwijk richting Schiphol. Verzorgers en een dierenarts reizen mee. De politie zorgt voor vrije doorgang voor het transport, want het is de bedoeling dat het transport onderweg niet hoeft te stoppen. Op de luchthaven zijn alle voorzieningen getroffen om Morgan zo snel mogelijk in de lucht te krijgen en op Tenerife om het dier zo snel mogelijk naar het orkapark te brengen.

 

Volgens zeebiologen van de Wageningen Universiteit kan het dier de reis goed aan: ‘Dierentuinen vervoeren dagelijks allerlei beesten over de hele wereld. Dat gaat altijd goed.’ Volgens het Dolfinarium is Loro Parque het modernste zeezoogdierenpark ter wereld. Vijf andere orka’s wachten op Morgan, die 17 maanden geleden ernstig verzwakt uit de Waddenzee werd gevist. Volgens het Dolfinarium kan de orka zichzelf in het wild niet meer redden, zoals dierenbeschermers wilden. Dat probeerden zij vergeefs via de rechter gedaan te krijgen. In Harderwijk gold een noodverordening om actievoerders tegen te houden die het vertrek zouden kunnen blokkeren, maar er kwamen geen tegenstanders opdagen.

Lees ook:Het gaat goed met orka Morgan
Lees ook:Zeehondjes op weg naar Waddenzee
Lees ook:Commotie over Dolfinarium Harderwijk na uitzending Rambam
Lees ook:Girafje geboren in Artis
Lees ook:Vierdaagse Nijmegen: wandelaars vallen uit met buikgriep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>