Girafje geboren in Artis

IMG_20160509_163439De Amsterdamse dierentuin Artis heeft er een nieuwe bewoner bij: zaterdagmiddag 1 maart is een giraffe van een jong bevallen. Het dier liep buiten op de savanne, toen plotseling de bevalling inzette. Daarop liep het dier de stal in en bracht daar het jong ter wereld. Artis was weliswaar voorbereid op de bevalling, maar was toch verrast dat het zo snel gebeurde.

‘Toen er ineens twee voorpootjes uit haar achterste staken, was dat wel een verassing’, zei een woordvoerder. Het is het vijfde kind van moedergiraffe Iwana. De bevalling verliep goed. ‘Omdat giraffes staande bevallen, is het wel altijd spannend. Het jong valt van een redelijke hoogte op de grond.’  Bezoekers hebben de bevalling niet kunnen zien, omdat de giraffe zelf besloot naar binnen te gaan. ‘Anders was het jong buiten geboren’, aldus de zegsman. Waarschijnlijk is het jong een merrie. Het heeft nog geen naam: die mogen dierverzorgers uitkiezen.

Lees ook:Amsterdam: giraffe geboren in Artis
Lees ook:Amok in Blijdorp: antilope valt giraffe aan
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Grote miereneter in Artis geboren
Lees ook:Artis verblijd met supersnelle geboorte olifantje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>