Artis verblijd met supersnelle geboorte olifantje

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

In Artis is zondag aan het begin van de avond na een supersnelle bevalling een Aziatisch olifantje geboren: een meisje. Ze heet Sanuk, Thai voor ‘gezellig’ of ‘leuk’. De olifantenkoe was 21 maanden zwanger, maar had slechts 2 minuten nodig om haar jong ter wereld te brengen. Nooit eerder ging dat zo snel, aldus een woordvoerder: ‘het kalf stond al binnen een paar minuten op de poten.

De geboorte van Sanuk is van groot belang voor het Europese fokprogramma van de als soort bedreigde Aziatische olifant, aldus Artis. De komende dagen zal duidelijk worden wanneer moeder en kind naar buiten kunnen: dat hangt af van de ontwikkeling van het kalf. Voor de dierentuin zou het natuurlijk ideaal zijn als dat nog in de herfstvakantieperiode kan! Bezoekers kunnen het olifantje  al wel in de stallen bekijken, zij het in beperkte mate. Update: donderdag kwam Sanuk voor het eerst naar buiten.

Lees ook:Artis rouwt om dood babyolifantje
Lees ook:Babyolifant Safaripark Beekse Bergen is een meisje en ze heet Madiba
Lees ook:Blijdschap in Dierenpark Amersfoort: olifantje geboren
Lees ook:Gorilla geboren in Artis
Lees ook:Feest in Blijdorp vanwege geboorte Indische neushoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>