Feest in Blijdorp vanwege geboorte Indische neushoorn

De Rotterdamse diergaarde Blijdorp is in feeststemming vanwege de geboorte van een Indische neushoorn, een bedreigde diersoort waarvan er in het wild nog maar drieduizend over zijn. Het dier komt voor in India en Nepal. Na zestien maandan zwangerschap wierp moeder Namaste haar jong. Het is nog niet duidelijk of het een jongetje of een meisje is.

Het jong is de tweede Indische neushoorn voor Blijdorp en kwam er dankzij een fokprogramma waarbij tijdelijk een mannetjesneushoorn uit de Belgische dierentuin Planckendael kwam logeren. Het kalf blijft voorlopig in Rotterdam. Moeder en jong zitten nog binnen, maar als alles goed gaat, kunnen ze naar buiten en kan het publiek ze bewonderen.

Lees ook:Olifantje geboren in Blijdorp
Lees ook:Artis verblijd met supersnelle geboorte olifantje
Lees ook:Veel pasgeboren jongen in dierentuinen
Lees ook:Olifantje geboren in Blijdorp
Lees ook:Neushoorntje geboren in Burger’s Zoo Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>