Leidse Lakenfeesten 2010

Leiden luidt ieder jaar de zomer in met de Leidse Lakenfeesten: dit jaar vindt de 25e editie plaats van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli 2010 (editie 2013: klik hier). Het programma is in grote lijnen hetzelfde als andere jaren. Nieuw is de Rockacademie – Parade op zaterdag op de Hooglandse Kerkgracht, met cabaret en muziek. Traditietrouw worden de feesten geopend met de Peurbakkentocht: 150.000 toeschouwers kijken naar een bonte stoet van 55 versierde boten, met daarna feest op het Stadhuisplein. Die dag begint Leiden Culinair op de Garenmarkt met  gerechten van elf restaurants en muzikaal entertainment.

 

Vrijdag is de finale van de Diva’s Queen of the Year verkiezing op het Stadhuisplein, treden The Shoes op het Stadhuisplein op en vindt de tweede Leidse Museumnacht plaats in de zeven grote musea, met naast tentoonstellingen meer dan honderd optredens, muziekopvoeringen, dj-shows, workshops en voorstellingen. Zaterdag is de Leidse Warenmarkt in het centrum, als primeur in World on Water lopen over water in MeerParels (doorzichtige ballen met een doorsnee van twee meter met een rits), de 18e editie van het Open Leids Kampioenschap Dragonbootraces op de Apothekersdijk (met 35 teams het grootste van Europa in het centrum van een stad), de Rockacademie – Parade en City Hall met muzikaal vertier op het Stadhuisplein. Zondag staat in de Breestraat de Verzamel –en Curiosamarkt en aan weerszijden van de Nieuwe Rijn de Lakenmarkt met het Nederlands Kampioenschap Standwerken. Daarnaast vindt de 24e editie van het straatmuzikantenfestival de Gouden Pet plaats rond de Hooglandse kerk. Verder zijn er vier dagen lang muziek –en dansoptreden en staat de Zomerkermis op de Beestenmarkt.

Lees ook:Concours De Gouden Pet op slotdag Leidse Lakenfeesten
Lees ook:Leidse Lakenfeesten – 23 t/m 26 juni
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2011
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2013
Lees ook:Volop muziek tijdens Leidse Waterdagen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Leidse Lakenfeesten 2010

  1. Lakenfeesten

    Ook dit jaar is er weer veel te doen in Leiden. De Lakenfeesten en Leiden Culinair 2011 staan weer voor de deur. Van donderdag 23 Juni tot en met maandag 26 Juni valt er veel te zien en te horen. Peurbakkentocht, Live optredens, Kermis en de Museumnacht. Op bovenstaande website is een overzicht te vinden van het Lakenfeesten programma.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>