Leidse Lakenfeesten – 23 t/m 26 juni

IMG_20160524_151312Donderdag 23 tot en met zondag 26 juni vieren de Leidenaren de 31e editie van de Leidse Lakenfeesten. De feesten vinden ieder jaar tijdens het laatste weekend van juni plaats, horen bij Leiden zoals Prinsjesdag bij Den Haag en stammen uit de hoogtijdagen van de Leidse textielnijverheid. In de Gouden Eeuw was Leiden dé Lakenstad van Holland en tot in de 19e eeuw was de stad voor een groot deel afhankelijk van de textielindustrie.

Vier dagen bruist de Sleutelstad van activiteiten. Donderdag openen de kermis op de Beestenmarkt en de 30e editie van Leiden Culinair op de Garenmarkt. Op het Pieterskerkhof staat vanaf vrijdag drie dagen een nostalgische kermis en zaterdag en zondag een food & lifestyle markt. Vrijdagavond barsten de Lakenfeesten pas goed los met de Peurbakkentocht: een stoet versierde bootjes door de grachten. De naam komt van het Leidse woord peuren: paling vangen, iets dat vroeger heel gewoon was in de grachten van de stad. Zaterdag vindt traditiegetrouw de Dragonboatrace plaats bij de Apothekersdijk en Boommarkt en vindt het Bierfestival plaats op het Hooglandse Kerkplein. Die avond is er een Hollandse Avond op het Stadhuisplein en bij de Morspoort het muziek-event Morspoort Live, met Out of Control en Los. Zondag is er de Gouden Pet, een straatmuzikantenconcours in het centrum.

Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2014
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2011
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2013
Lees ook:Concours De Gouden Pet op slotdag Leidse Lakenfeesten
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>