Badeendjesrace in Alkmaar

Zondag 6 juni 2010 zwemmen tienduizenden gele plastic eendjes door de grachten van Alkmaar in de eerste Badeendjesrace. Het Alkmaars Weekblad rept over zaterdag 6 juni; de eendjessite over zondag 6 juni. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: stichting Medische Kindercirkel Alkmaar voor zieke kinderen en hun gezinnen en het Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

 

Elk eendje krijgt een rugnummer, dat correspondeert met een lotnummer. Loten kosten vijf euro per stuk; verkoopadressen: zie website. Om 15.00 uur gaan maximaal 10.000 eendjes het water in vanaf het Waagplein ter hoogte van het Biermuseum. De brandweer zorgt met brandweerslangen voor stroming, zodat de vogeltjes vooruitkomen. De finish is bij de Mient. Naast de badeendjesrace komt er ook een sponsor-badeendjesrace: de winnende badeend krijgt 2500 euro voor een sponsordoel naar keuze. De sponsorrace begint om 14.00 uur.

Lees ook:Taptoe Alkmaar
Lees ook:Alkmaar Kaeskoppenstad 2011
Lees ook:Opening Kaasmarkt Alkmaar 2014
Lees ook:Plus Wandel4daagse Alkmaar
Lees ook:SPEELDAG NL maakt van Hoorn ware Speelstad – vijfde editie van gratis kinderfeestje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>