SPEELDAG NL maakt van Hoorn ware Speelstad – vijfde editie van gratis kinderfeestje

Hoorn1560Zondag 15 september 2013 beleeft de binnenstad van Hoorn de vijfde editie van Speeldag NL. Op tientallen plekken kunnen kinderen spelen, puzzelen en klimmen. Landelijke partijen als Nintendo, Jumbo, 999 Games, Cartoon Network, Studio 100 en Verkiezing Speelgoed van het Jaar zijn present met gratis activiteiten, maar ook regionale instellingen en bedrijven. Zondagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur staan zij klaar in het centrum van Hoorn om kinderen van 4 tot 4 jaar op de autovrije straten te laten spelen en genieten. De Badeendjesrace net als de twee vorige edities weer van de partij. Om vier uur staan de kades van Nieuwland en Munnickenveld weer vol met kinderen en (groot) ouders. Na het startschot door Maja de Bij ‘zwemmen’ duizenden eendjes voor het goede doel, de internationale hulporganisatie Dorcas, door de gracht (bron: persbericht).

 

Kinderen kunnen zowel op echte als levensgrote speelgoed-pony’s rijden, instappen in een treintje, meer dan tien opblaasbare attracties bestormen, met bamboe of LEGO bouwen, de brandweer een handje helpen, de nieuwste computerspellen testen of de slimste bordspellen proberen. Laat je creativiteit de vrije loop bij verschillende deelnemers of test, en stem op, het nieuwste Speelgoed van het Jaar. Kijk welke nieuwe spellen worden gepresenteerd op het Spellenplein en probeer ze direct uit. Laat je informeren maar geniet vooral van het spelen! Er is voor elk kind wat wils en alles, zelfs het parkeren, is gratis. Het bestuur van de organiserende Stichting Speeldag NL heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereiding van het evenement en de talloze vrijwilligers staan weer in de startblokken. En dankzij bijdragen van sponsors en de gemeente Hoorn kon Speeldag NL nu al weer voor de vijfde maal georganiseerd worden. Als het weer meewerkt, verwacht de organisatie ook dit jaar weer tienduizenden kinderen.

 

Lees ook:Hoorn is zondag gigantisch speelterrein
Lees ook:Gratis museumbezoek tijdens Hoorse kermis
Lees ook:Veertig jaar Star Wars in Museum Hoorn
Lees ook:Hengelsportbeurs Catch 2010 in Rijswijk
Lees ook:Davis Cup tennis in Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>