Veertig jaar Star Wars in Museum Hoorn

Zaterdag 19 november opende in Museum HoornStar Wars, 40 years merchandise‘, een tentoonstelling met wat er in veertig jaar tijd allemaal is verkocht rond de Star Wars films. De eerste Star Wars film werd in mei 1977 uitgebracht en werd een mega-hit. Niet alleen de film, ook het speelgoed. Het speelgoed van het merk Kenner – later overgenomen door Hasbro – was een rage.

De fabrikant van de merchandise kon de vraag amper aan: de roep om Star Wars-spullen was zo groot, dat zelfs lege dozen werden verkocht met daarbij de garantie dat kinderen later de poppetjes kregen, meldt het museum. Bij vervolgfilms werden speelgoed en games alvast op de markt gegooid nog voordat de film uitkwam. Het Museum van de 20e Eeuw heeft er tot en met 29 oktober volgend jaar drie zalen voor ingericht met levensgrote figuren uit de film, LEGO-modellen uit 1999 en allerlei verkoopmateriaal. In december komt weer een nieuwe film uit: ‘Rogue One, A Star Wars Story‘, de eerste aspin-off film van Star Wars. Deel twee moet in 2018 uitkomen, deel drie in 2020. .

Lees ook:Museum Hoorn: Kom naar Star Wars expo tijdens Kerstvakantie
Lees ook:Al 60.000 bezoekers Star Wars Expo in Hoorn
Lees ook:Pathé vertoont 24 uur lang Star Wars: The Force Awakens
Lees ook:Star Wars bus bij Pathé Scheveningen, Amersfoort en Maastricht
Lees ook:Stormloop op tickets voor Rogue One bij Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>