Plus Wandel4daagse Alkmaar

Woensdag 16 tot en met zaterdag 19 juni 2010 vindt de 4e Plus Wandel4daagse  van Alkmaar plaats. Zo’n  7.300 wandelaars leggen 45, 35, 25, 15 of 7,5 km af. Een  stuk intiemer dan de grote broer in Nijmegen, maar deelnemers vertelden  TV Noord-Holland dat het  ‘nou juist daarom zo leuk is’.  Zaterdag worden ze feestelijk onthaald tijdens de intocht richting Waagplein. Uniek  is het parcours door afwisselend landschap, historische dorpjes en d’Oude Stad Alkmaar.

 

Woensdag voert de route door de duinen en over het strand, met een feestelijke doortocht door het centrum van Bergen. Donderdag volgt de Schermerroute, met als feestelijke ontmoetingsplaats Park van Luna in Heerhugowaard en Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk. Vrijdag voert de tocht langs Heiloo en door de Beemster, met feestelijke ontmoetingsplaatsen bij Winkelhof ’t Loo in Heiloo en in centrum van De Rijp. Zaterdag is de Geestmerambachtroute. Nieuw dit jaar is het muziekprogramma op het Alkmaar Prachtstad Podium Waagplein, met iedere avond speciaal voor de wandelaars live muziek tussen 18.00 en 21.00 uur, waaronder Wolter Kroes op donderdag en MotownHead op vrijdag. Gelijktijdig met de feestelijke intocht op zaterdag speelt Nederland tegen Japan tijdens het WK voetbal. Op het Waagplein mag geen groot beeldscherm komen, evenmin als in andere grote steden. Maar het Waagplein kleurt ongetwijfeld extra oranje als Nederland wint. De wandelaars kunnen finishen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Lees ook:Opening Kaasmarkt Alkmaar 2014
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Harderwijk
Lees ook:Opening kaasmarktseizoen Alkmaar
Lees ook:Louis van Gaal opent kaasmarktseizoen Alkmaar
Lees ook:Taptoe Alkmaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>