Landelijke intocht Sinterklaas in Harderwijk

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 13 november in Harderwijk (2012: klik hier). Na zijn lange tocht vanuit Spanje vaart de Pakjesboot om 12.00 uur de Vissershaven van Harderwijk binnen. Hij komt op veel plekken aan, maar dat zijn ‘natuurlijk hulpsinterklazen, de ‘echte’ komt hier aan’. Daarna volgt een rijtoer door het oude centrum naar de Markt. Om 13.15 uur spreekt de burgemeester de Sint toe en speelt de Pietenband als afsluiting ‘Toet er nog maar één’. Vanaf 10.00 uur zijn er de hele dag feestelijke activiteiten op alle pleinen in de binnenstad en de haven.

 

Heel Nederland kan de intocht volgen op Nederland 1: de NTR doet vanaf 12.00 uur rechtstreeks verslag van de intocht. Woensdag begint de NTR met het dagelijkse Sinterklaasjournaal. Om 13.30 uur doet de sleutelbewaarder de deur open van het Pietenhuis in het Centrum voor de Kunsten, ‘t Klooster. Tot 17.00 uur zijn er veel leuke dingen te doen. Daar verblijft Sinterklaas met zijn Pieten, zolang zij in Nederland zijn. Tot en met zaterdag 4 december kunnen alle kinderen op woensdag, vrijdag –en zaterdagmiddag een kijkje komen nemen en deelnemen aan workshops in het Pietenhuis. Op 4 december vindt er om 15.00 uur het speciale Sinterklaasfeest plaats.

Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas voor het eerst in Drenthe: in Meppel
Lees ook:Zaterdag 14 november: Landelijke intocht Sinterklaas in Meppel
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Landelijke intocht Sint in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>