Corus Chess 2010

Vrijdag 15 tot en met zondag 31 januari 2010 is het Noord-Hollandse Wijk aan Zee het ‘Wimbledon’ van de schaakwereld, tijdens de 72e editie  van Corus Chess (2013: klik hier). Het toernooi van de moeder aller denksporten vindt plaats in verenigingsgebouw De Mondriaan en de nabijgelegen café De Zon. Op de Dorpsweide staat het Corus Chess Pavilion voor de commentatoren. Het evenement telt drie hoofd -en vier amateurtoernooien.

De drie hoofdtoernooien (A, B en C) tellen ieder 14 spelers. Alle wedstrijden beginnen om 13.30 uur; op 31 januari om 12.30 uur. Rustdagen zijn ingeroosterd op 20, 25 en 28 januari. ChessVibes zendt zoveel mogelijk wedstrijden op internet uit, maar echte schaakfans komen zelf naar de badplaats en volgen de partijen live, rijen dik voor monitoren. Het toernooi heeft de nummer 1 van de wereld in huis. Sinds 1 januari is dat de 19-jarige Noor Magnus Carlsen. Ook schaaktoppers Viswanathan Anand en Vladimir Kramnik komen naar Wijk aan Zee: vorig jaar ontbraken ze op Corus Chess.

De amateur-toernooien staan open voor alle spelers en bestaan uit tienkampen (22-31 januari), weekendvierkampen (15-17 januari), dagvierkampen (18-20 januari) en het rapidotoernooi (23-24 januari). Corus is het Britse bedrijf, dat Hoogovens in IJmuiden overnam; Wijk aan Zee ligt er pal achter. Corus heeft een bijzondere band met het schaaktoernooi: zeventig jaar geleden begon een groep medewerkers van Hoogovens met een schaaktoernooitje in Wijk aan Zee. Het groeide uit tot een van de mooiste en hoogst geclassificeerde schaaktoernooien ter wereld. Het staalbedrijf verzekerde het publiek vorig jaar dat het schaaktoernooi nog zeker tot 2013 blijft bestaan. Daarmee staat vast dat het toernooi een 75e editie krijgt.

Lees ook:Corus Chess Tournament in Wijk aan Zee
Lees ook:Tata Steel Chess – nieuwe naam voor Corus Chess
Lees ook:Tata Steel Chess 2011
Lees ook:Tata Steel Chess 2013 in Wijk aan Zee
Lees ook:Tata Steel Chess in Wijk aan Zee – het Wimbledon van het schaken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Corus Chess 2010

  1. Ad van Os

    Graag wil ik een van de speeldagen van het Corus schaaktoernooi willen bezoeken. Graag nadere info en de bereikbaarheid zou ik willen ontvangen
    Bij voorbaat dank voor uw gedane meoite
    Met vriendelijke groeten
    Ad van Os

      /   Reply  / 
    1. Erik Feenstra Auteur

      Als u klikt op Corus Chess (in de derde regel eerste alinea) komt u op de site van Corus Chess. Daar kunt u alle informatie vinden.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>