Tata Steel Chess in Wijk aan Zee – het Wimbledon van het schaken

Tot en met 28 januari is het Noord-Hollandse Wijk aan Zee het domein van de 80e editie van het jaarlijkse schaaktoernooi Tata Steel Chess. Zaterdag 12 tot en met zondag 28 januari is de badplaats achter de Hoogovens (Tata Steel) het ‘Wimbledon’ van de schaaksport. Naast schaaktoppers komen er tweeduizend amateurs naar Wijk aan Zee. Wereldkampioen Magnus Carlsen is van de partij.  

Het toernooi vindt zoals altijd plaats in in Wijk aan Zee, maar sinds 2014 ook op twee locaties in het land, dit jaar in Hilversum en Groningen. De toegang voor het publiek is gratis, maar de matches zijn ook online te volgen. Alle ronden in Wijk aan Zee starten om 13.30 uur, de slotronde op 29 januari om 12.00 uur. De ronden in Groningen en Hilversum om 14.00 uur.

Tata Steel is een Indiase staalgigant uit 1907. Het kocht Corus op in 2007, het Britse bedrijf dat een jaar of wat daarvoor Hoogovens in IJmuiden overnam. In september 2010 werd de naam Corus officieel vervangen door Tata Steel. De Hoogovens hebben een bijzondere band met het schaaktoernooi: ooit begon een groep medewerkers met een schaaktoernooitje in Wijk aan Zee, dat uitgroeide uit tot een van de mooiste en hoogst geclassificeerde schaaktoernooien ter wereld en lange tijd het Hoogoven Schaaktournooi heette

Lees ook:Tata Steel Chess 2017 – schaaktoernooi Wijk aan Zee
Lees ook:Tata Steel Chess 2013 in Wijk aan Zee
Lees ook:Tata Steel Chess in Wijk aan Zee
Lees ook:Tata Steel Chess – nieuwe naam voor Corus Chess
Lees ook:Tata Steel Chess 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>