NK Indoorroeien in Amsterdam

Zaterdag 12 december 2009 vindt voor de 20e keer het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien (NKIR) plaats. De Amsterdamse roeivereniging Nereus organiseert het evenement in de Sporthallen Zuid. Van 9.30 tot 18.00 uur strijden zo’n 1300 deelnemers de hele dag om de felbegeerde nationale en overige titels. Het NKIR is voor de nationale roei-equipe en nieuw talent een ijkmoment voor het nieuwe roeiseizoen.

Daarnaast strijden  eerstejaarsachten van  studentenroeiverenigingen als octet om de prijs voor de beste eerstejaars vereniging. Ook niet-roeiers nemen deel in de club –en veteranendivisies en er zijn categorieën voor bedrijfsteams (1000m), aangepast indoorroeien (1000m) en schoolroeien (500m). Dames en heren roeirrs strijden over 2000 meter. Het NKIR is gebonden aan het Reglement van de Roeiwedstrijden van de roeibond KNRB. Na het succes van vorig jaar nemen de verenigingen Nereus, Skoll, Laga en Triton het opnieuw tegen elkaar op in een 500m sprintrace verenigingsvieren op slides. Er worden zo’n 4000 toeschouwers verwacht; de toegang is gratis. Het NK is live op roei.tv te volgen.

Lees ook:De ‘Hel van het Noorden’ in Groningen
Lees ook:Worldcup Finale Schaatsen in Thialf
Lees ook:NK Tafeltennis 2011 in Eindhoven
Lees ook:NK Tafeltennis 2012 in Eindhoven
Lees ook:Schaatsen: NK Afstanden in vernieuwde Thialf Heerenveen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>