Marathon Leiden: ‘mooiste finish van Nederland’

Op zondag 17 mei 2009 vindt de 17e Marathon Leiden plaats (editie 2013: klik hier). Voor het eerst in tien jaar komen er weer toppers naar de Sleutelstad. Vooral op de middenafstanden heeft de organisatie een groep lopers aangetrokken die voor scherpe tijden kunnen zorgen. De laatste records (op de 10 km en de halve marathon) stammen uit 1999. De weersvoorspellingen zien er goed uit: rond de 17 graden, droog en een zwak windje. Als vanouds is de Pieterskerk het hele weekend beschikbaar; daar kunnen deelnemers hun startnummer ophalen of zich alsnog inschrijven: zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur en zondag vanaf 08.00 uur. Op het plein voor de kerk zijn verschillende warming-ups, basketball -en dansdemonstraties en voor de kinderen een springkussen en kindercircus Atleta. Kleedruimte en bagagedepot zijn op de Garenmarkt.  

 

De Leiden Marathon is bekend om zijn bijzondere sfeer door het enorme  aantal toeschouwers, versierde straten en de vele bands langs het parcours. Al sinds de eerste keer in 1991 is er na afloop een feest voor lopers en vrijwilligers: een traditie die is komen overwaaien uit de Big Apple. Dat feest wordt gehouden in Koetshuis De Burcht op de Burgsteeg. Vanaf 17.30 uur start een buffet voor medewerkers, vanaf 20.00 uur zijn de deelnemers welkom. Alle lopen beginnen op de Breestraat bij het Trouwstraatje en eindigen op de Vismarkt achter het Stadhuis (de kinderlopen eindeigen op de Breestraat). Leiden heeft naar eigen zeggen de mooiste finish van Nederland, met een grati) tribune voor de lange zijde van het Stadhuis en publiek dat op de Vismarkt, de Korenbeurs en langs de Nieuwe Rijn tot vlak bij de finish kan staan. De hele en halve marathon starten om 10.30 uur. Een kwartier later begint de kinderloop, om 13.30 uur de 5 km en om 14.30 uur de 10 km. Daarnaast is er een businessloop: businessteams kunnen deelnemen aan de vier afstanden en worden ontvangen in een businessdorp op de Garenmarkt.

Lees ook:Marathon Leiden 2010
Lees ook:Marathon Leiden: feestelijke sfeer
Lees ook:Leiden Marathon 2013
Lees ook:Leiden marathon 2014
Lees ook:Marathon Leiden 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>