Marathon Leiden 2011

Op zondag 15 mei 2011 vindt de 21e editie van de Marathon Leiden plaats (2013: klik hier). De hele stad viert feest: deze marathon is bekend om zijn bijzondere sfeer, door het grote aantal toeschouwers en de bands langs het parcours. Op de Jacob Catslaan maken de bewoners er altijd een groot straatfeest van. Tijdens de marathon wordt hier geld ingezameld voor het Glazen Huis en de jubilerende 3 October vereniging (de dag waarop ieder jaar Leidens Ontzet wordt gevierd). Ook dit jaar verschijnen er behoorlijk wat toppers aan de start van de verschillende afstanden. Mariska Kramer doet mee, maar volgens de laatste berichten doet ze geen poging om de WK limiet te halen, zoals eerder was bericht.

 

Deelnemers kunnen zaterdag hun startnummer ophalen of zich alsnog inschrijven in de Pieterskerk: zaterdag vanaf 13.00 uur en zondag vanaf 08.00 uur. Startnummers zijn zaterdag goedkoper dan zondag bij de na-inschrijving, meldt de website. Zaterdag staat er in de Pieterskerk ook een ‘kleine maar interessante sportmarkt’. Alle lopen beginnen op de Breestraat bij het stadhuis en eindigen op de Vismarkt achter het Stadhuis. Daar vinden ook de prijsuitreikingen van alle afstanden plaats.

 

De hele en halve marathon starten om 10.30 uur. Een kwartier later begint de kinderloop, om 13.30 uur de 5 km en om 14.30 uur de 10 km. Daarnaast is er een businessloop met een businessdorp op de Garenmarkt. Al sinds de eerste keer in 1991 is er na afloop een feest voor lopers en vrijwilligers: een traditie die is komen overwaaien uit New York. Dat feest wordt gehouden bij de Leiden Road Runners Club aan de Voorschoterweg, tegenover het Bastion Hotel. Het feest is voor iedereen gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur. Daarvoor is er vanaf 17.30 uur een medewerkerbuffet bij de Leiden Road Rinners Club.

Lees ook:Leiden Marathon 2013
Lees ook:Marathon Leiden 2010
Lees ook:Leiden marathon 2014
Lees ook:Marathon Leiden: ‘mooiste finish van Nederland’
Lees ook:Zondag 18 mei: Leiden Marathon 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>