Marathon Leiden 2010

Op zondag 16 mei 2010 vindt de 20e Marathon Leiden plaats (2013: klik hier). De hele stad viert feest: de Leiden Marathon is bekend om zijn bijzondere sfeer door het enorme aantal toeschouwers en de vele bands langs het parcours. Op de Jacob Catslaan maken de bewoners er altijd een groot straatfeest van: ‘een fantastische boost voor het laatste stuk’, aldus een deelnemer. De organisatie gaat op recordjacht: vorig jaar was een topveld samengesteld dat vier parcoursrecords deed sneuvelen, zondag zal vooral veel hardloopgeweld te zien zijn op de 21 en 10 kilometer, maar bij de dames ook op de hele marathon.

 

Deelnemers kunnen zaterdag hun startnummer ophalen of zich alsnog inschrijven in de Pieterskerk: zaterdag vanaf 13.00 uur en zondag vanaf 08.00 uur. Kleedruimte, douches en bagagedepot zijn op de Garenmarkt. Alle lopen beginnen op de Breestraat bij het stadhuis en eindigen op de Vismarkt achter het Stadhuis (de kinderlopen eindigen op de Breestraat). Leiden heeft naar eigen zeggen de mooiste finish van Nederland, met een gratis) tribune voor de lange zijde van het Stadhuis en publiek dat op de Vismarkt, de Korenbeurs en langs de Nieuwe Rijn tot vlak bij de finish kan staan.

 

De hele en halve marathon starten om 10.30 uur. Een kwartier later begint de kinderloop, om 13.30 uur de 5 km en om 14.30 uur de 10 km. Daarnaast is er een businessloop met een businessdorp op de Garenmarkt. Al sinds de eerste keer in 1991 is er na afloop een feest voor lopers en vrijwilligers: een traditie die is komen overwaaien uit de Big Apple. Dat feest wordt gehouden in Koetshuis De Burcht op de Burgsteeg. Vanaf 17.30 uur start een buffet voor medewerkers, vanaf 20.00 uur zijn de deelnemers welkom.

Lees ook:Marathon Leiden: ‘mooiste finish van Nederland’
Lees ook:Marathon Leiden 2011
Lees ook:Marathon Leiden: feestelijke sfeer
Lees ook:Leiden Marathon 2013
Lees ook:Leiden marathon 2014

1 Reacties // Reageer

One thought on “Marathon Leiden 2010

  1. MadeByMaus

    Afgelopen zondag was het zo ver.
    Vele lopers op het parcours.

    Meer als 1500 foto’s van de 10,21 en 42 km staan op http://www.jijstaaterop.nl Ga dus snel kijken misschien sta jij er ook wel tussen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>