Groet Uit Schoorl Run

Op zondag 8 februari 2009 vindt de 32e editie plaats van de Groet Uit Schoorl Run (editie 2013: klik hier). Het loopevenement heeft in de loop der jaren een  reputatie opgebouwd, voor een groot te deel te danken aan een afwisselend parcours door bos en duin, polders en oude dorpskernen. Onder de maximaal 7500 hardlopers strijden elk jaar altijd een aantal wereldtoppers en bijna de gehele nationale top voor de overwinning in Schoorl. Voorinschrijving is niet meer mogelijk. Er is geen na-inschrijving mogelijk voor de 10, 21 en 30 km.

De start is op de Heereweg (per afstand op een ander punt op deze weg), de finish een stuk verderop op de Heereweg. De Asics 30 km start om 11.00 uur bij nummer 103, net als de halve marathon (Asics 21 km). De 10 km om 14.30 uur bij nummer 107, de Herbalife 5 km om 10.20 uur bij de Idenslaan. De kinderen starten om 10.15 uur bij de Blinkerd. Daarnaast zijn er nog business runs, senioren -en juniorenruns in verschillende leeftijden mannen en vrouwen. De organisatie introduceert dit jaar lopen voor een goed doel: overgewaaid uit Engeland. Daar is Run for Charity een fenomeen, waarbij miljoenen bijeen worden gelopen. In Nederland pakt Le Champion het sinds 2006 grootschalig aan bij de Dam tot Damloop.

Lees ook:Groet uit Schoorl 2011
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2017 – zondag 12 februari
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2013
Lees ook:Groet uit Schoorl 2012
Lees ook:Veel Olympische lopers bij Groet uit Schoorl 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>