Landgoedfair en WK vierspannen op Mariënwaert

De 14e Landgoedfair op Mariënwaerdt in Beesd wordt dit jaar gehouden samen met het Wereldkampioenschap Vierspannen. De fair is normaal in de 3e week in augustus; dit jaar woensdag 3 tot en met zondag 7 september 2008 (2013: klik hier). De Heerlijkheid Mariënwaert is een uitgestrekt landgoed in de Betuwe. Naast paardenspektakel staan ruim 150 stands en zijn er veel attracties, workshops en demonstraties. Veel kleding, hoeden en schoeisel, met iedere dag een modeshow, maar ook antiek en curiosa. Thema dit jaar is Warm en Werelds: warm staat voor de fair, werelds voor het WK.

 

Paarden spelen altijd al een belangrijke rol op de fair. Zoals de Belgische trekpaarden met Gele Rijders, die kinderen op een tapijt op sleeptouw nemen. Dat is een eenheid binnen de Landmacht, die teruggaat tot 1793, toen het Korps Rijdende Artillerie werd opgericht. De naam danken ze aan de gele lissen op donkerblauwe jassen. De oude moestuin en het Huis Mariënwaert staan open voor rondleidingen. Op woensdag 3 september mogen kinderen tot en met 12 jaar op ‘Kidsdag’ gratis mee. De fair is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets: zie website. Woensdag begint ook de WK vierspan: in de mensport hoort Nederland bij de top, met twee wereldkampioenen vierspan en twee in de tweespan. Nederland was drie keer gastheer van het WK, op de terreinen van Paleis ‘t Loo. Dit keer vindt het voor 19e keer plaats; voor de 4e keer in ons land.

Zie ook ‘Landgoedfair Beeckesteijn, ‘Castlefair Vorden‘ en ‘Kasteelfair Middachten‘.

 

 

 

 

Lees ook:Landgoedfair op heerlijkheid Mariënwaard
Lees ook:Landgoedfair Mariënwaerdt
Lees ook:Landgoedfair 2012 op Heerlijkheid Mariënwaard bij Beesd
Lees ook:Puur bij Country Fair Doorn
Lees ook:Outdoor Brabant 2014 in Breda

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Landgoedfair en WK vierspannen op Mariënwaert

  1. Pingback: Puur bij Country Fair Doorn | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>