Haagse Beemden Loop Breda: rennen is gezellig

In de binnenstad van Breda is elk jaar  begin mei overal jazzmuziek te horen op het Breda jazz Festival, maar iedere eerste zondag van mei vindt ook één van de grootste sport-evenementen van de stad plaats: de Haagse Beemden Loop. Op zondag 4 mei 2008 kunnen zowel wedstrijdrenners als recreanten 5, 10, 15 km en de familieloop afleggen. Jaarlijks rennen ruim tweeduizend lopers en wheelers de route, die loopt over polderwegen in het noordelijk deel van de wijk Haagse Beemden. Start en finish zijn bij de Texas Hoeve aan de Rietdijk. Allerlei attracties luisteren er het hardloopevenement op. Zie ook ‘Estafetteloop Zeeuws Vlaanderen‘.

 

Uitgangspunt voor de organisatie is dat iedere deelnemer, van nummer 1 tot en met de laatste binnenkomer, er ‘een prettig gevoel aan moet overhouden’, meldt de site. De Haagse Beemden is een nieuwbouwwijk aan de noordwestkant van Breda uit eind jaren zeventig. Na voltooiing van de ringweg om de wijk in 1989, ontstond het idee om hier een sportevenement op te zetten. De eerste Haagse Beemden Loop in mei 1990 was meteen een succes, met 700 hardlopers: de basis was gelegd. Inschrijven kan nog tot en met 2 mei hier. Zie ook ‘Bergse monumentenloop‘ en ‘Venloop‘.

 

 

Lees ook:Estafetteloop Zeeuws Vlaanderen is terug
Lees ook:Breda Ballon Fiësta met vuurwerk en dinosaurus
Lees ook:CPC-Loop Den Haag 2015
Lees ook:Zondag 6 maart: City-Pier-City Loop Den Haag
Lees ook:Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen: ‘ontmoetingen samenbrengen’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Haagse Beemden Loop Breda: rennen is gezellig

  1. Pingback: Breda Spanjaardsgatconcert | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>