Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen: ‘ontmoetingen samenbrengen’

IMG_20161011_155041Tot en met zondag 22 oktober vindt de 28e keer het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen (met sch…) plaats, onder de noemer ‘ontmoetingen samenbrengen’. Het festival vond voor het eerst plaats in 1989, als onderdeel van Zeeland Cultuurmaand, maar staat al jaren op eigen benen. Het is het grootste klassieke muziek-evenement van de provincie en staat in het rijtje Zeeland Nazomerfestival, Concert at Sea en Film by the Sea.

Het festival ‘is al 28 jaar een vaste waarde op de Zeeuwse culturele agenda en tegelijk een ‘cultureel boegbeeld’ en ambassadeur voor de regio Zeeuws-Vlaanderen’, meldt het programmaboekje. Tot en met 22 oktober zijn er concerten in de hele regio, met als klap op de vuurpijl het slotconcert van het Staatsorchester Rheinische Philharmonie uit de Duitse stad Koblenz in het Scheldetheater in Terneuzen.

Lees ook:Zeeuw-Vlaanderen viert 200-jarig jubileumfeest
Lees ook:Koning en koningin bezoeken Zeeuws-Vlaanderen en openen Sluiskiltunnel
Lees ook:Nazomerfestival Zeeland 2011
Lees ook:Nieuwe ZeelandPas vanaf 1 maart verkrijgbaar
Lees ook:Internationaal Folklore Festival in Sas van Gent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>