Internationaal Folklore Festival in Sas van Gent

Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 juli 2009 staat Sas van Gent in het teken van ‘Zeeland Meets the World’, tijdens het 35e Internationale Foklore festival. Dans -en muziekgroepen uit zes landen komen naar het stadje in Zeeuws Vlaanderen: uit Slovenië, India, Georgië, Costa Rica, België en Nederland. De voorstellingen zijn gratis en niet alleen in Sas, maar zaterdag 18 juli op de Markt van Terneuzen, zondag 19 juli op de Vismarkt in Hulst en woensdag 22 juli op het Spuiplein in Breskens. Maandag en dinsdag 20 en 21 juli zijn er geen voorstelligen. Vanaf donderdag 23 juli zijn de optredens in Sas van Gent, op het festivalterrein op het Keizer Karelplein, met daarna afterparty’s.

In 1974 was in het kader van een culturele uitwisseling tussen Tsjechië en Goes de afspraak dat de folkloregroep uit Brno in Goes zou optreden. Dat kon niet doorgaan: toen week de groep uti naar de markt in Sas van Gent: ideaal voor de toen wat wegkwijnende middenstand. Het begin van een eigen festival. Belangrijk voor het slagen van het festival zijn de gastouders, bij wie de dansers en musici kunnen logeren.

Lees ook:Gentse Feesten 2016: vrijdag 15 t/m zondag 24 juli
Lees ook:Gentse Feesten 2017
Lees ook:Gentse feesten 2014
Lees ook:Gentse feesten 2015
Lees ook:Delft Chamber Music Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>