Gentse feesten 2014

Vlak over de grens biedt Gent iedere zomer één van de grootste culturele festivals van Europa: de Gentse Feesten (2015: klik hier). Tien dagen lang staat de binnenstad van de Vlaamse stad op zijn kop, dit jaar voor de 171 keer, van vrijdag 18 tot en met zondag 27 juli. De feesten ontstonden in 1843, toen het stadsbestuur verschillende feesten samenvoegde tot de Algemene Kermis. De Gentse Feesten waren altijd een gratis stadsfestival.

De feesten zijn ook een groot cultureel evenement en een volksfeest, dat samen met het Oktoberfest in München het grootste van Europa is. Sinds het begin van de 20e eeuw is het stadscentrum het feestterrein, met circus, comedy, theater, tentoonstellingen, dance, muziek, poëzie, stadswandelingen, markten en kindervertier. Sinds de jaren ’90 kwamen er steeds meer festivals binnen het festival, zoals het International Straattheaterfestival, muziekfestival Boomtown, het Gents Jazz Festival, he tComedy Festival Gent, het Boombal en het Internationaal Puppetbuskerfestival, een event voor poppenspelers.

Lees ook:Gentse feesten 2015
Lees ook:Gentse Feesten 2017
Lees ook:Gentse Feesten 2016: vrijdag 15 t/m zondag 24 juli
Lees ook:Gentse Feesten 2013
Lees ook:Eetkraam ontploft op Gentse Feesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>