Breda Jazz Festival

In Breda klinkt van donderdag 1 tot en met zondag 4 mei 2008 overal in de binnenstad jazzmuziek. Op 1 mei opent om 13.00 het 38e Breda jazz Festival op een podium op de Grote Markt (editie 2013; klik hier). Het festival begon in 1971 en is daarmee het oudste jazzfestival, maar groeide sindsdien uit tot het grootste in zijn soort in Nederland én Europa. Jaarlijks komen 250.000 bezoekers af op het festival met tal van binnen -en buitenlandse jazzartiesten. Het festival begint altijd op hemelvaartsdag. Na de opening volgen vier dagen lang optredens op zo’n 20 podia in de historische binnenstad. Alle buitenconcerten zijn gratis, toegang tot binnenconcerten kost 10 tot 20 euro.

 

Donderdag vanaf 11 uur en vrijdag/zaterdag vanaf 12 uur rijden er pendelbussen van het NAC Stadion naar de binnenstad heen en weer. Parkeren bij het stadion is gratis; alleen het busritje kost wat. De laatste bus terug vertrekt om 1.30 uur. Op zondag rijden er geen pendelbussen. Op zaterdagavond kunnen bussen minder regelmatig rijden vanwege een thuiswedstrijd van NAC. Van vrijdagochtend 9 uur tot maandagochtend 5 uur rijden er geen treinen naar Breda. Vanuit Tilburg, Dordrecht en Roosendaal worden bussen ingezet naar Breda CS. De bussen hebben dezelfde dienstregeling als de trein en stoppen aan de noordzijde van het station. Dit meldt de site van het jazzfestival. De NS website heeft het alleen over geen treinen ’s nachts. Kortom: gaat u met de trein: informeer u van tevoren voor de zekerheid  nog even!

Lees ook:Breda Jazz Festival 2011
Lees ook:Arnhem onbereikbaar met de trein
Lees ook:Breda Jazz Festival 2013
Lees ook:Uitgerekend in herfstvakantie veel werk aan spoor
Lees ook:Treinverkeer Zwolle ligt plat door stroomstoring

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Breda Jazz Festival

  1. Pingback: Graphic Design Museum in Breda | Eropuit

  2. Pingback: Breda Spanjaardsgatconcert | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>