Breda Jazz Festival 2013

Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 12 mei vindt de 43e editie plaats van het Breda Jazz Festival (2014: klik hier): het oudste jazzfestival en grootste gratis muziekfestival van Nederland, met 18 binnen –en buitenpodia. Zondagmiddag trekt de succesvolle Breda Street Parade als een kleurrijk muzikaal lint door de binnenstad. Start en finish zijn bij Publieke Werken. Dit jaar heeft het festival voor het eerst een eigen radiostation, Breda jazz Radio: iedere dag te beluisteren op het Kasteelplein en online. Donderdag opent het festival om 13.00 uur op het Holland Casino Podium op de Grote Markt. Meestal heeft het festival geen grote namen te bieden, toch worden er een slordige 250.000 bezoekers verwacht. Zij komen niet alleen op de muziek af, maar ook voor de Bourgondische sfeer.

Dit jaar komt niemand minder dan Laura Fygi: vrijdagavond treedt ze met de Kapel Koninklijke Luchtmacht op de ponton in het Spanjaardsgat. De dag erop staat de Jazz Braderie op de Haagdijk in de binnenstad. Het Festival eindigt zondag om 18.00 uur met een uitreiking van de Kobe Jazz Street Award in de Spiegeltent. De winnaar mag op het Jazz Street festival in het Japanse Kobe optreden. Het festival ontstond in 1971 vanuit de Roaring Twenties Club Breda, die sinds 1986 jazzconcerten in Bredase kroegen organiseerde. Het Oude Stijl Jazz festival ontstond en hield het onder die naam vol tot 1999, toen het werd omgedoopt in Breda Jazz Festival.

Lees ook:Breda Jazz Festival 2012
Lees ook:Breda Jazz Festival 2014
Lees ook:Breda: Spanjaardsgat Festival 2017
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2012
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2011 in Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>