Estafetteloop Zeeuws Vlaanderen is terug

Nóg een hardloopevenement in het zuiden van het land: de estafette over 75 km van Zeeuws Vlaanderen komt terug. Vorig jaar ging de wedstrijd op 75 km niet door, maar dit jaar hebben Tom de Koster en Maarten van Goethem het organisatiestokje weer opgepakt: ‘We hebben zelf meegedaan in 2006 en toen hadden we al het idee om ooit zo’n wedstrijd te organiseren.’ Op zaterdag 3 mei vindt om 10.00 uur de start plaats in Nieuwvliet voor een tocht naar het land van Hulst. Zie ook ‘Bergse Monumentenloop‘ en ‘Haagse Beemden Loop Breda‘.

 

In teams van zes zal de afstand van Nieuwvliet dwars door Zeeuws Vlaanderen worden afgelegd: via Breskens, over de sluizen bij Terneuzen, langs de boulevard en langs allerlei buurtschappen naar Hulst. Het deelnemersveld varieert van sterke loopteams tot recreatieve teams. Vanuit de loopwereld was de teleurstelling groot dat het loopevenement vorig jaar niet doorging. Het zal dit jaar de 4e keer zijn dat de estafette naar Hulst wordt gelopen.

Lees ook:Koning en koningin bezoeken Zeeuws-Vlaanderen en openen Sluiskiltunnel
Lees ook:Zeeuw-Vlaanderen viert 200-jarig jubileumfeest
Lees ook:Nazomerfestival Zeeland 2011
Lees ook:Roparun 2017 onderweg van Hamburg en Parijs naar Rotterdam
Lees ook:Havendagen Terneuzen 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>