Oliebollen in Amsterdam vallen vies tegen

Amsterdamse oliebollenbakkers slaan op dit moment vast en zeker niet graag het AD (Algemeen Dagblad) open: in de jaarlijkse oliebollentest van deze krant kwamen ze er bekaaid vanaf (editie 2014: klik hier). De jury vond de oliebollen in Amsterdam vies tegenvallen. De hoogste score in de hoofdstad was slechts een 6,5. Het laagste was zelfs een nul. In 2002 scoorden Hans en Magda Kloppenburg nog een 8,5 met hun oliebollen. Ze runden bijna 30 jaar een bakkerij aan de Nieuwmarkt.

 

De jury proefde ‘De perfecte bol, voortreffelijk van smaak’ in Katwijk aan Zee: bakkerij van Maanen kreeg er een tien voor en is winnaar van de oliebollentest 2007. ‘De oorkonde van het AD is een kroon op ons werk’, zegt de chef van de bakkerij. Voor de oliebollentest bezocht de jury 85 kramen en bakkerswinkels in het hele land. Ze kochten 1789 oliebollen. Dit jaar vindt de jury de helft van de oliebollen niet te eten. Dat resultaat is ietsje beter dan vorig jaar: toen viel maar liefst tweederde tegen. Dieptepunt dit jaar waren de bollen van een kraam op het parkeerterrein van Intratuin in Nijkerk: ‘Dit lijkt op haring’, zei een jurylid. Of deze bakker nog minder kreeg dan de nul die ze in Amsterdam uitdeelden, is niet vermeld.

Lees ook:Oliebollentest 2012: tweederde scoort voldoende
Lees ook:AD Oliebollentest 2011
Lees ook:AD Oliebollentest 2010
Lees ook:AD Oliebollentest 2012
Lees ook:Beste oliebol in Rotterdam, braakbal in Leiden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oliebollen in Amsterdam vallen vies tegen

  1. Pingback: Kwaliteit oliebollen wordt beter | Eropuit

  2. Pingback: Sinterklaas leidt lijst Nederlandse Tradities | Eropuit

  3. piet

    Dan hebben ze de heerlijke oliebollen in amsterdam zuidoost op reigersbos bij de oliebollenkraam zeker niet geproefd
    de heerlikste uit de omgeving

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>