Beste oliebol in Rotterdam, braakbal in Leiden

Het Algemeen Dagblad (AD) organiseert sinds 1993 de jaarlijkse oliebollentest. Redacteuren gaan op zoek naar de beste oliebollenverkoper van Nederland en halen steekproefsgewijs porties oliebollen (mét krenten) bij verkooppunten in heel het land (editie 2014: klik hier). De test vond voor de 16 keer plaats en is uitgegroeid tot ‘de Michelin in oliebollenland’. De lekkerste oliebol komt voor de zevende keer van de Gebakkraam van Richard Visser aan de Heemraadsingel in Rotterdam. Twee jaar geleden moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats; daarvoor was hij vijf jaar nummer één, net als in 2008.

De smerigste oliebol is in Leiden te koop: volgens de jury verkoopt de gebakkraam op de Garenmarkt ‘braakballen’. De tweede plaats was voor Gebakkraam Bischoff-Hanraths in Apeldoorn, de derde plaats voor Bakkerij Oling in Maarssen. Over het algemeen zit er een stijgende lijn in de kwaliteit van de bollen. Van de 105 geteste kramen haalden er 59 een voldoende. Op nog maar vier van de tien verkoopplekken liggen ‘onsmakelijke tot onverteerbare oliebollen’ op de consument te wachten, aldus het AD. Een oliebol met krenten kost doorgaans tachtig cent.

Lees ook:AD Oliebollentest 2011
Lees ook:AD Oliebollentest 2012
Lees ook:AD Oliebollentest 2016: ‘er wordt steeds beter gebakken’
Lees ook:AD Oliebollentest 2010
Lees ook:Oliebollentest 2013: van ‘hulde’ tot ‘zelfs niet geschikt als visvoer’

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Beste oliebol in Rotterdam, braakbal in Leiden

 1. J.Mijderwijk

  Wat een onzintest! De oliebollen op de Garenmarkt behoren juist tot de beste en we zijn nou niet bepaald smaakbarbaren! We hebben er zojust een paar gehaald en ook dit jaar zijn ze heel smaakvol, lekker krokant van buiten en luchtig van binnen. Kortom: helemaal niets mis mee!!! Dit riekt naar doorgestoken kaart…

    /   Reply  / 
  1. Hans

   Bent U familie van de oliebollenbakker op de Garenmarkt?

     /   Reply  / 
   1. Tomaatje

    Wij hadden net ook 20 oliebollen gekocht bij de best oliebollen van nederland, nou deze waren koud en nogal droogjes van binnen en helemaal niet krokant van buiten, Jammer hoor.

      /   Reply  / 
 2. J.Mijderwijk

  Nee hoor, ik vind het alleen zo oneerlijk om iemand de grond in te boren terwijl diegene dat niet verdiend heeft! Vandaar mijn tegengeluid.

    /   Reply  / 
 3. Tomaatje

  Nou beste Oliebol van Nederland, valt wel mee ze hebben zeker de test gedaan toen ze een warme oliebol kregen, hadden ze vandaag moeten testen. Sta je een half uur in de rij krijg je kouwe oliebollen, en zo lekker zijn ze nu ook weer niet. nogal droogjes van binnen. En dat voor een euro. Wel Jammer hoor mensen.Hij heeft zijn test niet waar gemaakt van mij krijgt hij een klein 7 -

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>