In Holland staat een kerk: 500 jaar protestantisme

Dinsdag 31 oktober is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther (1483-1546) zijn stellingen op de kerkdeur in Wittenberg spijkerde, om misstanden binnen de Rooms-katholieke kerk aan de kaak te stellen. Het leidde tot een scheuring binnen de kerk en tientallen jaren van godsdienstoorlogen. De Republiek vocht een tachtigjaar durende onafhankelijkheidsstrijd tegen Spanje.

Met de Vrede van Münster in 1648 kan er een eind aan, net als aan de dertigjarige oorlog op Duits grondgebied. De EO besteedt er dinsdag ruimschoots aandacht aan, met om 16.45 uur op NPO 2 de speciale uitzending ’500 Jaar Reformatie’ en om 20.35 uur op NPO 1 ‘In Holland staat een kerk‘. Deze muzikale special in en om de Rotterdamse Laurenskerk werd op 6 september opgenomen, met optredens van onder meer het Rotterdam Filharmonisch Orkest, Stef Bos en Leona Philippo, presentatie Jörgen Raymann en Andries Knevel.

Lees ook:Fred van Leer regeert over de rode loper tijdens MUST Red Carpet in de Laurenskerk Rotterdam
Lees ook:Naaldwijkse Feestweek
Lees ook:Westland Reünie – Naaldwijk Feestweek
Lees ook:Eurovisie Songfestival: WOS en ‘De Vloek van Nummer 2′
Lees ook:Lowlands 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>