Lowlands 2013

Vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus 2013 staat de 21e editie van Lowlands bij Biddinghuizen in Flevoland, het driedaagse popfestival met alternatieve muziek, videokunst en amusement (2014: klik hier). Dinsdag doet de organisatie om 0.00 uur de allerlaatste tickets in de verkoop die ongeldig zijn gemaakt uit de zwarthandel. De 55.000 tickets waren in februari in no-time uitverkocht. Het driedaagse festival biedt optredens van onder meer Editors, Slayer, Tom Odeel, De Jeugd van Tegenwoordig en Franz Ferdinand. Voor wie achter het net heeft gevist: 3 voor 12 van de VPRO besteedt er volop aandacht aan.   

 

In 1967 vond in de Utrechtse Jaarbeurs ‘A Flight to Lowlands Paradise’ plaats: een 18 uur durende happening zonder topacts, maar met veel experimenteel theater, dans, wierook, dichters, films, bodypainting en vloeistofdia’s. De tweede editie het jaar erop werd verpest door rellen met de politie. In 1993 kwam het festival terug als ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’: dit keer met succes. Organisator Mojo wilde een alternatieve tegenhanger van bijvoorbeeld Pinkpop. De voorlopers waren ‘Ein Abend in Wien’ in de Rotterdamse Doelen en ‘Pandora’s Box’ in Rotterdam, die ruimte boden aan kunstzinnige undergroundmuziek en opkomende artiesten.

Lees ook:Lowlands Festival 2014
Lees ook:Lowlands 2016: vrijdag 19 t/m zondag 21 augustus
Lees ook:Lowlands Festival 2012
Lees ook:Lowlands 2011
Lees ook:Lowlands popfestival 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>