Geen nieuwe toeristenwinkels meer in centrum Amsterdan

Amsterdam legt de wildgroei aan toeristenwinkels aan banden: in het centrum mogen geen nieuwe winkels meer komen die zich alleen op toeristen richten, zoals ticketshops, fietsverhuurbedrijven en attracties. Ook winkels die voedsel voor directe consumptie verkopen mogen er niet meer bij. 

De gemeente wil de verschraling van het winkelaanbod een halt toeroepen en de binnenstad weer leefbaarder maken. De nieuwe regels gelden voor postcodegebied 1012 eb veertig winkelstraten en gelden per direct. Door de toename van het aantal toeristen en dagjesmensen kwamen er in korte tijd steeds meer toeristenwinkels. Eerder besloot Amsterdam al geen nieuwe hotels meer toe staan in grote delen van de stad, de cruiseterminal te verplaatsen en touringcars niet meer in het centrum toe te laten.

Lees ook:Amsterdam is vol – politie: dat kan gevaarlijk zijn
Lees ook:Fashion Event Kalverstraat
Lees ook:Kalverstaat duurste winkelstraat
Lees ook:Grote brand in toeristisch hart Volendam
Lees ook:Amsterdam raakt overvol en neemt maatregelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>