Grote brand in toeristisch hart Volendam

Vanochtend brak rond half elf een grote brand uit op het Havendijkje  van Volendam. Gevreesd werd voor een catatrofe op deze toeristentrekpleister, omdat  veel huizen van hout zijn.  Een aantal gebouwen stond in brand: de politie ontruimde alle  winkels en een hotel. In dit gebied komen veel toeristen. Ook dijk en wegen waren afgesloten.

 

De rook was tot in de verre omtrek te zien. Het is bekend dat er in een aantal panden asbest zit; hoeveel er met de brand vrijkwam, was op het moment van blussen niet duidelijk. Er zouden meerdere explosies zijn gehoord, vermoedelijk ontploften gasflessen in winkels. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De politie en brandweer was met groot materieel uitgerukt. Brand ligt in Volendam nog altijd gevoelig sinds de ramp in café ‘t Hemeltje op Oudejaarsnacht 2001. Daarbij kwamen 14 jongeren om het leven. De schrik zat er dan ook goed in, maar de brandweer is de zaak meester, al zal het nablussen ngo enige tijd duren.

Lees ook:Grote brand in skicentrum Deurne
Lees ook:Zeer grote brand in jachthaven Wessem
Lees ook:Grote brand in laboratorium Rotterdam
Lees ook:Dikke rookwolk door brand in Wormerveer
Lees ook:Bataviawerf Lelystad door ramp getroffen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>