Amsterdam raakt overvol en neemt maatregelen

Amsterdam is razend populair, maar raakt overvol. De gemeente is genoodzaakt maatregelen te nemen om de stad leefbaar te houden. Gebieden buiten de binnenstad moeten meer toeristen trekken om de bewoners te ontzien. Zo moet de Sloterplas een recreatiegebied worden en moeten muziekevenementen vaker naar buiten het centrum verhuizen. In vier jaar tijd steeg het aantal evenementen van 161 in 2010 naar 264 in 2014.

In het centrum krijgen voetgangers en fietsers meer ruimte, met name de Haarlemmerstraat en de 9 Straatjes. Het stadsbestuur wil twaalf ondergrondse parkeergarages bouwen met plaats voor zo’n 4.000 auto’s. De Nieuwmarkt moet voetganger- en fietsvriendelijker worden en de omgeving van het Rembrandtplein wordt vrijdag- en zaterdagavond voetgangergebied. De stad wil illegale hotels aanpakken, vooral huizen die illegaal aan toeristen worden onderverhuurd.

In 1985 was het hoofdstedelingen naar een dieptepunt gezakt: 675.000, maar dat aantal is inmiddels opgelopen tot 823.000. Ieder jaar groeit de stad met zo’n 10.000 inwoners en het stadsbestuur verwacht dat het inwonertal de komende jaren zal blijven groeien. Vanaf 2018 wil Amsterdam ieder jaar 5.000 nieuwe huizen bouwen om die toestroom aan te kunnen.

Lees ook:Geen nieuwe toeristenwinkels meer in centrum Amsterdan
Lees ook:Geen bussen meer in stadshart Groningen
Lees ook:Toeristen moeten meer belasting betalen voor hun verblijf in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam plaatst lichtborden met waarschuwing voor gevaarlijke heroïne
Lees ook:Amsterdam: bierfiets mag blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>