Raad van State haalt streep door Amsterdams rondvaartbotenplan

De Raad van State veegt het Amsterdamse rondvaartbotenplan van tafel. De gemeente wilde vergunningen aan rondvaartboten verlenen tot 1 januari 2020, maar volgens de Raad zie die ‘op verkeerde gronden verstrekt’. Oude exploitatievergunningen blijven nu toch weer voor onbepaalde tijd geldig, omdat rondvaartbedrijven alders helemaal geen vergunning meer zouden hebben.

De raad komt hiermee de bedrijven tegemoet en zegt dat de gemeente met een andere oplossing moet komen. De gemeente wilde met nieuw beleid de drukte in de grachten reguleren. Van de boten langer dan 14 meter kreeg er slecht een klein aantal een vergunning, omdat die volgens de gemeente stremmingen op het water veroorzaken. Volgens de wet mag het aantal vergunningen alleen worden beperkt als er ‘dwingende redenen van algemeen belang’ zijn. De hoofdstedelijke rondvaartbranche juicht!

Lees ook:Raad van State: Kievitseieren rapen verboden
Lees ook:Amsterdam herverdeelt vergunningen rondvaartboten: ‘slachting onder kleine rederijen’
Lees ook:Prostituees mogen achter hun ramen blijven
Lees ook:Lelystad Airport mag uitbreiden
Lees ook:Voor het laatst kermis op de Dam in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>