Lelystad Airport mag uitbreiden

De uitbreiding van Lelystad Airport mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist. De bezwaren tegen het bestemmingsplan van de gemeente Lelystad zijn ongegrond verklaard. Er is geen hoger beroep meer mogelijk. De start- en landingsbaan mag nu worden verlengd naar 2.700 meter en worden verbreed naar 45 meter. Hierdoor kunnen zwaardere vliegtuigen op de luchthaven terecht. 

Onder meer Vogelbescherming was in beroep gegaan, omdat omliggende natuurgebieden gevaar zouden lopen, met name de kiekendieven die er leven. De uitbreiding van de luchthaven zal omliggende gebieden niet aantasten, volgens de Raad: de bruine en blauwe kiekendieven in de Oostvaardersplassen lopen geen gevaar.

Het kabinet besloot in 2015 dat Lelystad korte en middellange vakantievluchten overneemt van Schiphol, omdat daarvoor in de Haarlemmermeer geen plaats meer is. Schiphol is eigenaar is van Lelystad Airport. De luchthaven bij Amsterdam zit dicht tegen de capaciteitsgrenzen aan die met omwonenden in 2008 zijn afgesproken. , gaat zich richten op intercontinentale vluchten en overstappers. Lelystad moet vanaf 2018 zo’n 2.000 vluchten gaan verwerken, dat na vijf jaar oploopt naar 10.000.

Lees ook:Schiphol beste luchthaven van Europa
Lees ook:Schiphol steeds minder in trek
Lees ook:Deel Schiphol ontruimd na bommelding
Lees ook:Grote brand in Alpen aan de Rijn
Lees ook:Vliegtuigbom legt deel Schiphol plat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>