Dijkinspectie team van Rijkswaterstaat en Waterschappen naar Groot-Brittannië

rhein-karte[1]Dat Nederland meer heeft te bieden dan bloemen en groenten, bleek deze week. Als land onder het zeeniveau heeft ons land op watergebied een internationale reputatie die een stuk verder reikt dan de Amerikaanse sage van Hans Brinker en zijn vinger in de dijk. Het Dijkinspectieteam van Rijkswaterstaat en Waterschappen is naar Groot-Brittannië gestuurd om hulp te bieden in de door overstromingen getroffen gebieden. Afgelopen zondag is een Nederlandse delegatie van waterveiligheidsexperts, onder leiding van Rijkswaterstaat, met Deltares en de Unie van Waterschappen op bezoek geweest bij de Britse overheid. In deze gesprekken is vanuit de Nederlandse overheid hulp aangeboden, iets waar de Britten graag op ingingen (bron: persbericht).

 

De inzet past in de goede relaties tussen beide landen. Vanwege de contacten tussen Rijkswaterstaat en het Engelse Environment Agency kon op zeer korte termijn een missie worden samengesteld. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu): ‘Het is van belang om kennis en ervaring te delen door Nederlandse expertise in zetten tegen de wateroverlast in Engeland.’ Donderdagavond kwam het team van dijkexperts van Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen aan in Bristol. Vrijdagochtend gingen zij samen met de Britse collega’s, na een briefing op het hoofdkwartier van het Environment Agency, aan het werk in het ondergelopen gebied. Verwacht wordt dat het expertteam minstens een week ingezet zal worden.

Lees ook:Waterschapsverkiezingen: succes of farce?
Lees ook:Rijkswaterstaat: ‘Stijging verkeersdrukte op rijkswegen zet door’
Lees ook:Verhoogde waterstanden langs de kust door zware windstoten
Lees ook:Waterpeil Rijn bij Lobith boven de 14 meter
Lees ook:Mega rampenoefening ‘Waterproef’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>