Verhoogde waterstanden langs de kust door zware windstoten

De storm met zeer zware windstorten heeft tot een verhoogde waterstand langs de Nederlandse kust geleid. De veiligheid is niet in het geding, volgens Rijkswaterstaat, maar waterschappen, hoogheemraadschappen en veiligheidsregio’s zijn geïnformeerd om op tijd maatregelen te nemen, zoals sluiten van waterkeringen, ontruimen van kades en sluiten van dijkdoorgangen.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor alle kustprovincies, Flevoland en Drenthe. Rijkswaterstaat verwacht zowel zaterdag als zondag verhoogde waterstanden langs de hele kust van Hoek van Holland tot Delfzijl. De hoogste standen worden zaterdagnacht in het noordelijk kustgebied verwacht. Zaterdagmiddag gaat de Hollandse IJsselkering in Zuid-Holland dicht, tussen Capelle a/d IJssel en Krimpen a/d IJssel. Deze kering sluit alleen als het echt nodig is, omdat het scheepvaartverkeer er veel vertraging van ondervindt. Op het land zorgt de storm voor veel overlast: weggewaaide (delen van) daken en omgevallen bomen. De vuurtoren van Den Helder is door de storm zijn radar kwijtgeraakt. Volgens de Kustwacht is dat niet direct een ramp, maar er zal wel overlast zijn omdat het nu lastiger is precies te bepalen waar welke schepen varen.

Lees ook:Eerste storm 2018: code geel in heel het land
Lees ook:Storm, springtij en hoogwater op Sinterklaasavond
Lees ook:Den Haag tijdens top ‘onneembare vesting’
Lees ook:Waterpeil Rijn over hoogste punt heen
Lees ook:Storm in de kustprovincies, Schiphol ondervindt hinder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>