Waterpeil Rijn bij Lobith boven de 14 meter

Donderdagochtend heeft de Rijn bij Lobith, waar de rivier ons land binnenkomt, een waterpeil van meer dan 14 meter bereikt: 14,02 meter. Rijkswaterstaat verwacht dat het peil daar morgen verder tot 14,40 meter, maar verwacht geen problemen door het hoge water. Of het peil na vrijdag nog verder stijgt, is nog niet vast te stellen: dat hangt af van de hoeveelheid neerslag in het stroomgebied, aldus Rijkswaterstaat. Door de overvloedige regen van de laatste tijd is ook het waterpeil in de Maas fors gestegen.

Daar werd op 24 december de hoogste stand bereikt.  Rijkswaterstaat heeft er twee stuwen geopend: Belford en Roermond, om het water sneller kwijt te kunnen. Waterschappen in verchillende delen van het land hebben ook maatregelen genomen langs Rijn, Lek, IJssel en Maas. In Driel, Amerongen en Hagestein zijn ook stuwen opengezet om overtollig water snel te kunnen lozen. Maandag werd in Lemmer het Woudagemaal in lemmer aangezet tegen hoogwater in de Friesland.

Lees ook:Waterpeil Maas kan nog stijgen
Lees ook:Waterpeil Rijn over hoogste punt heen
Lees ook:Juni 2016: hoge waterstanden in Nederlandse rivieren
Lees ook:Stijging waterpeil rivieren valt mee
Lees ook:Hoogwater Rijn, Waal en IJssel in aantocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>