Activiteiten regio Noord-Holland – Weekend van de Wetenschap 2016

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, op 1 en 2 oktober, kun je door heel Nederland live wetenschap en technologie beleven. Alleen in dat weekend kan je exclusief backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en (top)musea. Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd voor jong en uit, denk aan; lezingen, workshops en rondleidingen.
-
Ook in de regio Noord-Holland zijn er een heleboel activiteiten georganiseerd. Een leuk voorbeeld is bijvoorbeeld de activiteit CSI Van Gogh in het Van Gogh Museum. Leer alles over het restaureren van schilderijen door middel van röntgenfoto’s en het gebruiken van een microscoop. Of leer meer over je eigen microben in Artis-Micropia. Om alle activiteiten te kunnen bekijken ga dan naar de website van het Weekend van de Wetenschap. Ook dit jaar zijn er twee ambassadeurs van het Weekend van de Wetenschap aangesteld, Nienke de la Rive Box (bekend van Het Jeugdjournaal) en Rolf Hut (wetenschapper een columnist van de Volkskrant).
-

Lees ook:Koningin Máxima opent museum Micropia bij Artis
Lees ook:Amsterdam: Micropia meest vernieuwende museum van Europa
Lees ook:Herfstvakantie in het Van Gogh Museum: Familiedagen
Lees ook:‘Van Gogh in the Picture’, eendaags kunst- & filmfestival in CineMec Ede
Lees ook:Dreams of Nature in Van Gogh Museum Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>