Herfstvakantie in het Van Gogh Museum: Familiedagen

van-gogh-museum[1]In de herfstvakantie regio Noord, van 11 tot en met 19 oktober, vinden in het Van Gogh Museum de jaarlijkse Familiedagen plaats. Ook dit jaar is in het Van Gogh Museum voor kinderen en (groot)ouders meer te doen dan alleen beroemde schilderijen bekijken. Door middel van rondleidingen, speurtochten en interactieve workshops komen de verhalen over het leven en werk van Van Gogh tot leven. Iedere dag zijn er leuke activiteiten voor het hele gezin: met Speurtocht, De koffer van Vincent en de Familierondleiding maken families kennis met de wereld van Vincent van Gogh. De activiteiten zijn gratis voor de bezoekers van het museum (bron: persbericht).

Iedere ochtend in de herfstvakantie vindt een spannende rondleiding voor kinderen plaats en elke middag van 14 tot 16 uur lopen acteurs in het museum rond verkleed als figuren uit één van Van Goghs beroemde schilderijen. De figuren lijken zo uit het schilderij gesprongen te zijn en leren de kinderen alles over desbetreffend werk: van kleurgebruik tot historische context. Samen met de acteurs ontdekken de kinderen de kunstwerken op speelse en eigen wijze. Natuurlijk is ook aan de allerkleinsten gedacht: zij worden vermaakt en geïnspireerd tijdens De dame in de blauwe japon , een spannende rondleiding door het museum vol verrassingen.

De hele herfstvakantie door wordt groot en klein in familieverband tijdens de Familierondleiding meegenomen langs een aantal beroemde schilderijen van Vincent van Gogh. Samen kan de jeugdige bezoeker de leukste wetenswaardigheden over de beroemde schilder ontdekken, door middel van interactieve kijk- en doe-opdrachten wordt er op een andere manier naar kunst te gekeken en gediscussieerd. Interactief aan de slag kan met De Koffer van Vincent – een bijzondere koffer vol met leuke opdrachten waarmee het hele gezin de schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh kan verkennen. In het Museumatelier kunnen alle generaties samen aan de slag: in een inspirerende workshop kunnen zij zich creatief uit leven en een uitzicht vanuit Van Goghs slaapkamer schilderen (het atelier is van 11 t/m 19 oktober elke dag open van 13 tot 16 uur, inschrijving is niet nodig).

Lees ook:‘Van Gogh in the Picture’, eendaags kunst- & filmfestival in CineMec Ede
Lees ook:Première LOVING VINCENT in het Van Gogh Museum
Lees ook:Museum De Fundatie bezit een heuse Van Gogh
Lees ook:Museumplein: Art Square Amsterdam
Lees ook:ARMIN LIVE In Van Gogh Museum voor lancering ‘Embrace Vincent’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>