Koningin Máxima opent museum Micropia bij Artis

Dinsdag 30 september opent koningin Máxima Micropia in Amsterdam. In dit nieuwe museum bij Artis wordt de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar gemaakt (bericht AT5: klik hier). Bezoekers maken kennis met de kleinste organismen op aarde: microben: wezentjes die zo klein zijn, dat je ze met het blote oog niet kunt zien.

Zo past een bacterie, een van de kleinste microben, meer dan 1 miljoen keer op de punt van een naald. Micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, gisten, algen, virussen, archaea en microdiertjes maken het leven op aarde mogelijk. Micropia wil de kennis bij het publiek over het nut en de functie van microben vergroten, met naast het museum onder meer colleges, evenementen en congressen. Het museum gaat woensdag 1 oktober open voor het publiek.

Lees ook:Amsterdam: Micropia meest vernieuwende museum van Europa
Lees ook:Kweken, brouwen, pissen en bouwen bij Bio Me
Lees ook:Supermaan – voorbode van extreem weer?
Lees ook:Activiteiten regio Noord-Holland – Weekend van de Wetenschap 2016
Lees ook:Apeldoorn rouwt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>