‘Modelbouw in Actie’ op 25 juni bij Aviodrome Lelystad

‘Modelbouw in Actie’. Dat is de naam van het evenement dat Luchtvaart-themapark Aviodrome in Lelystad op zaterdag 25 juni houdt. Bezoekers kunnen naast al het moois dat Aviodrome te bieden heeft, genieten van een modelbouwbeurs, een vliegshow met schaalmodellen en kinderactiviteiten. Er worden schaalmodellen getoond aan de hand van thema’s als spoorwegen, luchtvaart en marine. Ook is er een spectaculaire vliegshow met deze modellen. Diverse modelbouwverenigingen zijn van de partij; de leden gaan ter plekke met hun hobby aan de slag. Ook worden er modelbouwproducten te koop aangeboden. Dankzij de samenwerking met IPMS (International Plastic Modellers’ Society) kunnen bezoekers ook zelf gratis aan de slag met een bouwplaat (bron: persbericht).

Voor kinderen zijn er diverse activiteiten op het gebied van modelbouw. Zo kunnen zij bijvoorbeeld hun eigen modelvliegtuigje bouwen en meerijden op een echt stoomtreintje op een modelspoor van 200 meter. Verder kan iedereen genieten van de vrachtwagen modelbaan. Daarnaast is er in samenwerking met het Nationaal Ruimtevaart Museum ook een raketworkshop waar kinderen zelf een raket kunnen maken en afvuren (tot wel 45 meter ver!). Op deze dag is Aviodrome van 10.00 tot 21.00 uur open. Om 19.00 uur vindt de spectaculaire modelluchtvaartshow plaats met de meest uiteenlopende modellen: van een F16 tot een vliegende heks. Liefhebbers kunnen verder onder meer genieten van een Aerobatic-formation met de Yak 54, een 3D helikopter, een prachtige F-16 Israel, de F-100, toestellen waar miniatuurparachutisten uit springen, een vliegende grasmaaier en modellen waarin door bezoekers meegebrachte knuffels mee kunnen vliegen. Na de landing ontvangen zij een vliegdiploma voor hun knuffels. Tickets: zie website.

 

Lees ook:Nationale Modelbouw Manifestatie in Militaire Luchtvaartmuseum Soesterberg
Lees ook:Modelbouwshow.nl in Zeelandhallen Goes
Lees ook:Bijzondere Marine Luchtvaartdienst vliegtuigen te zien in Aviodrome tijdens speciale editie Fly-in
Lees ook:Expositie ’100 jaar Marine Luchtvaartdienst’ in Aviodrome
Lees ook:Wheels in Miniatuur in IJsselhallen Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>