Nederlands Jeneverfestival Schiedam 2016: Gin City

IMG_20160518_131843Op zaterdag 11 en zondag 12 juni staat jeneverhoofdstad Schiedam in het teken van de zevende editie van het Jeneverfestival, dit jaar groter dan ooit. Het plein voor het Stedelijk Museum biedt een podium voor muzikale acts. De Lange Haven en de Appelmarkt maken de verbinding tussen het Jenevermuseum en het plein voor het Stedelijk Museum en bieden een karavaan aan food-trucks en kramen. Lokale, nationale en internationale distillateurs showen hier de paradepaardjes van hun eigen gedistilleerde excellente jenevers en moderne gins, welke volop geproefd kunnen worden. Met een uitgebreid aanbod aan demonstraties, workshops, foodtrucks, en live muziek beleef je dit jaar gegarandeerd het ultieme festivalgevoel in Schiedam (bron: persbericht).

Schiedam heet vanwege de rijke jeneverhistorie jeneverhoofdstad van de wereld. Het is daarom niet verwonderlijk dat de stad ieder jaar een jeneverfestival organiseert. Dit jaar staat in het teken van de afstammeling van jenever: gin! Onze jeneverhoofdstad wordt steeds vaker ‘Gin City’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele Schiedamse jeneverbranche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins te ontwikkelen. Waar de oudere generatie is opgegroeid met jenevers zien we dat de jongere generatie kwaliteit gins ontdekt.

Distillateurs uit binnen- en buitenland presenteren gedurende het Jeneverfestival 2016 diverse jenevers en gins in de monumentale Havenkerk. De beste bartenders van Nederland en België geven kwalitatieve cocktaildemonstraties, een lust voor het oog! Op zondag strijden ze tegen elkaar: wie shaket de winnende cocktail? Het publiek kan alle cocktails te proeven en kiest uiteindelijk de winnende bar van 2016. Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende workshops. Creëer je eigen parfum op basis van moutwijn of geniet van de perfecte combinaties tussen jenevers en sigaren of bier en pijptabak. Ook aan kinderen is gedacht: zij ontwerpen hun eigen flessen-etiket of kunnen deelnemen aan andere kinderactiviteiten.

Het Jenevermuseum bestaat in 2016 twintig jaar. Voor deze gelegenheid verschijnt daarom een extra limited edition botteling, een kleine oplage met een grote smaak. In het museum is de tentoonstelling ‘Het begin van Gin’ te zien en; op de binnenplaats zijn ambachten te bewonderen, je kunt een kijkje nemen in de keuken van de Schiedamse Stokers, aan een rondleiding deelnemen en in het proeflokaal genieten van dranken en spijzen.

Datum: zaterdag 11 en zondag 12 juni

Tijden: beide dagen van 13.00 uur – 20.00 uur

Toegang: € 7,50 incl. 2 consumpties

Locatie: Lange Haven, Schiedam /rondom het Jenever Museum

Lees ook:Jeneverfestival 2015 in Schiedam
Lees ook:Tentoonstelling ‘Het Begin van Gin’ in Nationaal Jenevermuseum Schiedam
Lees ook:Spannende Gin Tours tonen de oorsprong van de Schiedamse gins
Lees ook:Jenever Festival Schiedam
Lees ook:Maasboulevardfeest 2014 in Schiedam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>