Tentoonstelling ‘Het Begin van Gin’ in Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Gin is hot! Het is op dit moment de meest gedronken gedistilleerde drank in Nederland. Maar gin is meer dan dat. Het drinken ervan is bovenal een beleving! Gin is uitgegroeid van een traditioneel Engels product tot een wereldwijd geproduceerde drank. Maar waar komt gin vandaan? En wat is de relatie tussen gin en jenever? De tijdelijke tentoonstelling ‘Het Begin van Gin’ in het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam geeft antwoord op deze en andere vragen (bron: persbericht).

Naast trends, reclame, Nederlandse gins en de ontstaansgeschiedenis van gin komt uiteraard ook de smaak van gin aan bod. ‘Het Begin van Gin’ is nog te zien tot en met 19 maart. Wat is jouw favoriete smaak? Jeneverbes is de belangrijkste smaakmaker van gin. Maar er worden ook andere smaken en geuren gebruikt. Welke kruiden, specerijen en botanicals voeg jij toe? Kies er vijf en geef ze aan op de Smaakwaaier. Uiteindelijk maken we van de favoriete ingrediënten – samen met een echte Gin-maker – een nieuwe Nederlandse gin. Misschien wordt jouw recept straks wel gebruikt!

Het Nationaal Jenevermuseum aan de Lange Haven 74-76 bestaat uit het Jenevermuseum, Branderij ‘De Gekroonde Brandersketel’ en Museummolen ‘De Nieuwe Palmboom’. De drie locaties vertellen samen het verhaal van jenever toen én nu. In de werkende Branderij maken de stokers Old Schiedam moutwijnjenever. Die is onder andere te koop in onze slijterij. Voor aankoop even proeven mag uiteraard!

Lees ook:Spannende Gin Tours tonen de oorsprong van de Schiedamse gins
Lees ook:Jeneverfestival 2015 in Schiedam
Lees ook:Nederlands Jeneverfestival Schiedam 2016: Gin City
Lees ook:Jenever Festival Schiedam 2011
Lees ook:Jenever Festival Schiedam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>