Spannende Gin Tours tonen de oorsprong van de Schiedamse gins

Al eeuwenlang stoken de Schiedammers drank die wereldwijd gedronken wordt. Was dat vroeger vooral jenever, vandaag de dag is Schiedam ook Gin City, de stad van de gin. Het ambacht van distilleren zit diep in het DNA verankerd en er komen dan ook verschillende bejubelde gins vandaan die je dan ook zeker tegenkomt tijdens de Gin Tours in Schiedam, twee verschillende tours die laten zien waar gin vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en uiteraard hoe je hem het beste drinkt (bron: persbericht).

In Schiedam ruik, proef en zie je overal jenever. In de historische binnenstad herinneren vele gebouwen aan de tijd dat Schiedam het internationale hart van de jeneverindustrie was, met in de hoogtijdagen maar liefst 392 branderijen en distilleerderijen. Nog steeds roken de schoorstenen van tal van distilleerderijen, al maken ze tegenwoordig ook de hippere variant op jenever: gin, ooit door de Britten bedacht toen de handel in jenever stil lag. De receptuur is ietwat anders, maar in basis is de drank hetzelfde.

De S’DAM Gin Tour begint met een gin-tonic bij Café De Beurs en leidt dan naar het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, met de tentoonstelling ‘Het begin van Gin’. Bij Slijterij Alambic vertelt een expert alles over gin en het maken van gin-tonics en garnering. De tour wordt afgesloten met een culinaire proeverij. Een tikje mysterieus is de S’DAM Speakeasy Tour die naast het Nationaal Jenevermuseum Schiedam een echte speakeasy aandoet: een Amerikaanse illegale kroeg waar men tijdens de drooglegging stiekem alcohol dronk, samenkwam om te gokken en zich uit te leven met dames van plezier. De tour start bij de branderij van het Nationaal Jenever Museum Schiedam met een spoedcursus jenever stoken. Dan volgt de speakeasy bar, die goed verstopt is in een monumentaal pand. De tour eindigt met een gin-tonic bij LUCAS Drinkwinkel.

De Gin Tours zijn te boeken vanaf tien tot twintig personen: ideaal en betaalbaar voor een familiedag, team event of vrijgezellendag. De Speakeasy Tour kost € 29,95 per persoon, de Gin Tour € 34,95. Zo nu en dan zijn er ook plekken voor individuele gasten, die data worden op de site bekend gemaakt. Binnenkort wordt het tourprogramma uitgebreid met nog meer Gin Tours, deze zullen vermeld worden op de website van Schiedam: www.sdam.nl/gin-tours. De S’DAM Speakeasy Tour worden georganiseerd op dinsdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, de S’DAM Gin Tour op zaterdag van 15.00 uur tot 18.00 uur.

Lees ook:Tentoonstelling ‘Het Begin van Gin’ in Nationaal Jenevermuseum Schiedam
Lees ook:Jenever Festival Schiedam 2011
Lees ook:Jenever Festival Schiedam
Lees ook:Jenever Festival 2013 in Amsterdam
Lees ook:Jeneverfestival 2015 in Schiedam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>