Veel te doen in de voorjaarsvakantie in Drenthe

Drenthe-PositionDe voorjaarsvakantie staat voor de deur en dus verwennen de dagattracties in Drenthe de bezoekers met extra activiteiten. Zo kun je in het Gevangenismuseum een workshop ‘bajesknijpers’ volgen of een criminele wandeling lopen. Bij Plopsa Indoor Coevorden regent het confetti en komen Plop, Bumba, Mega Mindy en de échte Klus op bezoek. In Dierenpark Emmen kun je tussen de haaien dineren. En op heel veel andere plekken in Drenthe is er van alles te doen (bron: persbericht).

Veel attracties en musea zijn opnieuw het ontdekken waard. Het Hunebedcentrum is uitgebreid met het ‘Oertijdpark’ waar je in een prehistorisch dorp terug in de tijd kunt reizen. Bijzonder is de overkapping van de commandantswoning van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Nederland en het Kamp Westerbork bevrijd zijn, er zijn dan ook in het hele jaar vele activiteiten gepland in het Herinneringscentrum. Ook de vakantieparken bieden volop plezier in de voorjaarsvakantie. Zo kun je bijvoorbeeld bij Hof van Saksen een onderwaterscooterclinic volgen of pizza’s bakken.

Het echte toeristische seizoen start pas later in het jaar voor de verblijfsrecreatiesector. Toch zien de bungalowparken een (lichte) stijging in boekingen voor de voorjaarsvakantie. Vorig jaar had regio Zuid voorjaarsvakantie buiten Carnaval om, waardoor veel mensen tijdens de carnavalperiode óók nog vrij namen. Nu valt de voorjaarsvakantie in regio Zuid gelijk met Carnaval en dus zijn er in die week meer boekingen. De tweede vakantieweek wordt nog iets drukker, want dan hebben de twee grootste regio’s (Noord & Midden), vakantie. Hotels geven aan dat er steeds meer op het allerlaatste moment geboekt wordt. Pas vlak voor de vakantie weten zij vaak dus hoe druk het zal worden.

Lees ook:Kamp Westerbork herdenkt 70 jaar bevrijding
Lees ook:Barak Anne Frank door brand verwoest
Lees ook:De kerstvakantie is begonnen!
Lees ook:Herdenking Holocaust in Nederland
Lees ook:Noord-Hollanders liever naar Artis dan Ajax, Brabanders verkiezen Efteling boven carnaval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>