Barak Anne Frank door brand verwoest

De barak waarin Anne Frank en haar zus Margot in de Tweede Wereldoorlog werkten, is in de nacht van zaterdag op zondag 19 juli 2009 afgebrand. De barak stond in het Drentse kamp Westerbork: waar de Joodse familie Frank naartoe was gebracht, nadat ze door de Duitsers uit hun onderduikadres in Amsterdam (het Achterhuis) waren gehaald. Daarvandaan werd de familie naar concentratiekampen in Duitsland gedeporteerd; alleen vader Otto overleefde de Holocaust.

Anne en Margot moesten in de barak in Westerbork batterijen uit elkaar halen. Het gebouwtje werd al meer dan 50 jaar als schuur gebruikt in Veendam. Samen met een tweede barak uit Westerbork brandde het helemaal af. De twee houten gebouwen werden in 1957 verkocht en in Veendam weer opgebouwd. Er waren plannen om ze allebei terug te plaatsen in kamp Westerbork.

Lees ook:Barak Anne Frank aangestoken
Lees ook:Duitse filmopnames voor Anne Frank in Amsterdam
Lees ook:Tachtigste geboortedag Anne Frank
Lees ook:Schuilplaatsverleners WOII krijgen monument in Kamp Amersfoort
Lees ook:Westerbork leest de namen van 102.000 Nederlandse Holocaust-slachtoffers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>