De kerstvakantie is begonnen!

Ouders zuchten en zwoegen om alles voor de kerst op tijd klaar te krijgen, maar kinderen juichen: vakantie! Alle scholen in het hele land hebben kerstvakantie tot en met zondag 6 januari 2008. Veel attractieparken en musea hebben hun programma aan jonge en oudere koters aangepast.

De voorjaarsvakantie valt dit keer vroeg, omdat Pasen vroeg valt. Wanneer is het Pasen? Dat is een ingewikkelde berekening, die kerkvaderen in een grijs verleden hebben uitgedokterd. Op de eerste zondag na de eerste volle maan vanaf het begin van de lente is het Pasen. Daarom valt Pasen nooit in hetzelfde weekend.

Tot veertig dagen daarvoor was het vroeger vasten geblazen, ingeluid door Carnaval. Normaal valt de voorjaarsvakantie in het zuiden tijdens Carnaval, maar dit jaar zou dat erg vroeg zijn. Door de vroege Pasen is het eind januari al Carnaval. De voorjaarsvakantie is eind februari gepland: halverwege de kerstvakantie en de meivakantie, maar scholen mogen zelf bepalen of ze die datum willen veranderen. De data van zomervakanties liggen wel – wettelijk verplicht – landelijk vast.

Lees ook:Kerstvakantie voorbij – terug naar school
Lees ook:Bomen al vroeg aan de herfst begonnen
Lees ook:Controleurs speuren verkleed naar rokers bij carnaval
Lees ook:Carnaval 2011 barst los
Lees ook:Begin carnavalsseizoen – elfde van de elfde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>